בדיקת תלוש שכר

בדיקת תלושי שכר 

בדיקת תקינות תלושי שכר – זכויות עובדים ומעסיקים

עובדים רבים אינם מודעים לכך שתלוש השכר שהם מקבלים מדי חודש מהווה מסמך משפטי מחייב. באמצעות בדיקה מקצועית של תלושי השכר ניתן לגלות האם העובד מקבל את כל הזכויות הסוציאליות המגיעות לו על פי חוק.

ניתן לשלוח אלינו תלושי שכר בוואטסאפ – ולאחר בדיקה ראשונית ניצור אתכם קשר להמשך בירור. נא לשלוח שלושה תלושי שכר.

וואטסאפ לשליחת תלושי שכר לבדיקה: 050-6767945

מחשבוני שכר

ניתן לעשות שימוש במחשבונים באתר לצורך חישוב הזכויות המשולמות בתלוש:
מחשבון שעות נוספות
מחשבון דמי הבראה
מחשבון פיצויי פיטורים

איך לקרוא תלוש משכורת

מצורף כאן תלוש סטנדרטי לדוגמא, והסבר לכל חלק בתלוש:
בדיקת תלוש שכר

1. שם המעסיק וכתובת. לעתים כדאי לשים לב אם מדובר בחברה בע"מ או עוסק מורשה (אדם פרטי).

2. חודש העבודה עבורו יצא תלוש זה, וכתובת העובד.

3. מספר תיק ניכויים (מידע פחות רלוונטי), ובקטן מספר תאגיד. לפי מספר זה ניתן לדעת אם מדובר בחברה או עוסק מורשה. מספרי חברה מתחילים בדרך כלל ב-51.

4. רכיבי השכר השונים. כדאי לשים לב אם המעסיק מפצל את השכר המוסכם לרכיבים שונים כגון שעות נוספות גלובליות, בונוס וכדומה. לעתים גם על רכיבים כאלה יש חובה לשלם לפנסיה.

5. תעריף התשלום. למשל תעריף הנסיעות החודשי או תעריף ליום חופשה שמשולם.

6. סכום לתשלום – בברוטו. לעתים בעמודה מימין יש תשלומים לפי סכום נטו אם השכר מסוכם בנטו. 

7. בריבוע זה יש הגדרות שונות כמו הפקדה לפיצויי פיטורים וכדומה – אבל פחות כדאי להסתמך על חלק זה בתלוש.

8. הסכום הזה הוא הסכום הכולל שחייב במס הכנסה/ ביטוח לאומי. הסכום הזה יכלול בדרך כלל את כל התשלומים, בין היתר רכב צמוד (שהוא שווה כסף).

9. נטו לתשלום – זה הסכום שצריך להכנס לחשבון הבנק. מעליו יש שכר נטו. לעתים יש פער בין הסכומים, במקרה שיש ניכויים עבור הלוואות, קניות וקנסות. במקרה זה הנטו של התלוש יהיה גבוה מהנטו לחשבון הבנק כי לאחר ביצוע תשלום השכר המעסיק הוריד תשלום עבור הלוואה, למשל.

10. בריבוע זה יש ניכויי חובה – מס הכנסה, ביטוח לאומי ופנסיה. חשוב לשים לב למרכיב הפנסיה. קודם כל שהוא אכן קיים, וכן מה שם החברה ומה הסכום. אפשר לחלק את הסכום במספר 0.06 (6%) וכך ניתן לדעת מה השכר ממנו היתה הפקדה לפנסיה. במקרה של התלוש הזה – 933/0.06 = 15,550 ש"ח. השכר נמוך בהרבה. זה אומר שכנראה המעסיק הפקיד בחודש זה עבור מספר חודשים. זה הגיוני כי הותק של העובד הוא אוקטובר 2019, 3 חודשים לפני חודש התשלום של שכר זה.

11. בריבוע זה יש ניהול של ימי חופשה, מחלה ולעתים גם דמי הבראה. ישנם מעסיקים שלא רושמים כלום – וזה לא תקין, אך גם אם לא רשום דבר זה לא פוגע בזכויות של העובד. בעיקרון בכל חודש יש לרשום את הצבירה של ימי החופשה והמחלה, ואם יש ניצול – לרשום גם אותם, וכן את היתרה שנותרה.

12. בריבוע זה יש נתונים על תשלומים שנתיים. מאחר שמדובר בחודש ינואר המספרים שם זהים למה שמופיע בתלוש. החל מהתלוש השני בשנה הסכומים שיש שם מצטברים. אפשר תמיד לבדוק בתלוש של חודש דצמבר מה היו סך התשלומים השנתיים בריבוע זה, לשכר, לפנסיה ולמיסים.

13. בתאריך זה רשום מועד תחילת העבודה של העובד. לעתים מעסיקים מאפסים את הותק בריבוע זה במקרים של החלפת החברה, מכירת החברה וכדומה. יש לשים לב לנושא זה במקרה של החלפת מעסיקים. הותק משפיע על זכאות לפיצויי פיטורים במועד סיום העבודה וכן על גובה הזכויות של חופשה, דמי הבראה ועוד.

המשך תהליך בדיקת תלושי השכר עם עורך-דין

בהתאם לממצאי הבדיקה הראשונית ואיתור ליקויים, נציע המשך טיפול משפטי אישי. חישוב מדויק של הזכויות נעשה לרוב בתוך יום עבודה אחד בלבד.

עבור מעסיקים, אנו מציעים שירות מותאם אישית לבדיקת תקינות התלושים והחוזים של כלל העובדים בעסק. לאחר הבדיקה יועברו להנהלת החשבונות הוראות מפורטות לביצוע התיקונים הנדרשים.

המלצה חשובה: תמיד עדיף לבצע את הבדיקה אצל עורך דין לדיני עבודה – ולא אצל רואה חשבון או חשב שכר.

למה דווקא בדיקת תלוש שכר אצל עורך דין?

מהצד של העובד:

רק עורך דין המתמחה בדיני עבודה ידע לזהות כשלים או הפרות בתלוש השכר שעשויות להצדיק הגשת תביעה לבית הדין לעבודה. במקרה הצורך – אותו עורך דין גם ייצג את העובד בבית הדין.

מהצד של המעסיק:

עורך הדין ידע לתקן את תלושי השכר בהתאם לדין ובמינימום עלות מעסיק, מבלי לחשוף את המעסיק לתביעות עתידיות.


בדיקת משכורות ונוכחות

במהלך בדיקת התלושים נבחן אם שולם שכר מלא בהתאם לשעות העבודה בפועל, כולל:

– שעות נוספות

– משמרות

– התאמה לדוחות נוכחות (אם קיימים)

במקרה הצורך נפנה למעסיק בדרישה להמציא מסמכים משלימים.


האם כדאי לפנות לרואה חשבון?

רבים פונים לחשב שכר או רואה חשבון לבדיקת התלושים – אך אז נדרשים לשלם פעמיים: גם לחשב וגם לעורך דין. חשוב להבין: עורך דין לדיני עבודה יודע לערוך את החישובים הנדרשים, ולעיתים אף ברמה גבוהה יותר מחשב שכר, מתוך הבנה משפטית של ההשלכות.

משרדים משפטיים שמפנים את הלקוח לגורם חיצוני לביצוע חישוב – אינם פועלים במקצועיות. עורך הדין עצמו צריך להבין לעומק את מבנה החישוב ולהיות מוכן להסביר אותו בדיון בבית-הדין לעבודה.


מה קורה אם התלוש אינו תקין?

תלוש שאינו תקין אינו שולל זכויות. להיפך – לעיתים קל יותר להוכיח את קיומן של הפרות.

במקרים כאלה ניתן לפי החוק לקבל פיצוי של עד 5,000 ₪ בגין תלוש שגוי – לרוב בתי הדין פוסקים בין 1,000 ל-5,000 ש"ח בסך-הכל לכל היותר.

מעסיק שמנפיק תלושים לא תקינים עלול להיקנס גם במסגרת ביקורת של משרד העבודה.


מה קורה אם המעסיק לא מוסר תלושים כלל?

מעסיק שלא מוסר תלושי שכר עובר על החוק. קיימות מספר דרכים לפעול:

– פנייה באמצעות עורך דין

– תלונה למשרד העבודה

– תביעה לבית הדין לעבודה

עובד שחש שהתלוש שלו חסר, שגוי או לא קיים – מומלץ שיפנה לייעוץ משפטי. במידה שיתברר כי לא שולמו מלוא הזכויות – ניתן יהיה לשקול תביעה.


מעוניינים לבדוק את תלושי השכר שלכם?

שלחו עכשיו בוואטסאפ שלושה תלושי שכר ונחזור אליכם בהקדם: 050-6767945

בדיקת תלוש שכר

לשיחת ייעוץ ללא התחייבות

אנא מלאו את הפרטים, ועו"ד יחזור אליכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן